گوشی شیائومی Mi 9 Lite

ساخت وبلاگ

گوشی شیائومی می 9 لایت

تصور تمامی کاربران این بود که با بزرگ شدن بیش از اندازه خانواده می 9 باید منتظر یک خانواده جدید برای گوشی‌های سری باشیم اما شیائومی با معرفی می 9 پرو و می 9 لایت نشان داد که هنوز کارش با این خانواده به اتمام نرسیده و نمی‌خواهد این خانواده را کنار بگذارد. در این بررسی به جدیدترین عضو این خانواده یعنی گوشی شیائومی Mi 9 لایت می‌پردازیم که یکی از گوشی‌های مقرون به صرفه بازار هم به حساب می‌آید.

Xiaomi Mi 9 Lite را می‌توانید از اینجا خریداری کنید.

طراحی گوشی شیائومی Mi 9 لایت

در طراحی، اولین نکته‌ای که نظر را جلب می‌کند رنگ‌های جذاب و پرداخت ماتریسکی بکار رفته روی پنل عقب این دستگاه است. آپشن‌های رنگی هم شامل رنگ‌های مشکی، آبی و سفید است. ابعاد آن ۱×۷۴٫۵×۸٫۷ میلی‌متر و وزنی برابر با ۱۷۹ گرم دارد. هم پنل جلو و هم پنل عقب هر دو از شیشه ساخته شده‌اند. شیشه به خدمت گرفته شده در پنل جلو از جنس شیشه گوریلاگلس ۵ بوده که مقاومت قابل‌توجهی را در برابر خط و خش و ضربه به mi 9 lite بخشیده است. بکارگیری فریم آلومنیومی نیز نسبت به مدل‌هایی که از فریم‌های پلاستیکی برخوردارند، یک کارت طلایی محسوب می‌شود. ماژول دوربین نیز به صورت عمودی طراحی شده و در گوشه سمت چپ واقع شده است.

 

به جزء ماژول دوربین آپشن دیگری در پنل عقب دیده نمی‌‎شود. سنسور اثر انگشت نیز روی نمایشگر واقع شده و از نوع اپتیکال است. لوگو شیائومی هم در قسمت پایین و سمت چپ واقع شده که حاوی نور ال ای دی بوده و در زمان شارژ شدن دستگاه و یا دریافت ناتیفیکیشن روشن می‌شود. در قسمت راست دستگاه دکمه‌های روشن و خاموش قرار داشته درحالی که لبه چپ میزبان درگاه دوگانه سیم‌کارت است. میکروفون، پورت Type-C 1.0، سیستم اسپیکر در لبه پایین واقع شده در حالی که پورت مادون قرمز در لبه بالا قرار دارد.

نمایشگر

در شیائومی می 9 لایت یکی از محبوب‌ترین و باکیفیت‌ترین نمایشگرهای بازار یعنی Super AMOLED به کار رفته است. ابعاد این پنل دارای ناچ قطره‌ای به 6.39 اینچ می‌رسد و رزولوشن آن نیز 1080p یا به عبارتی 2340*1080 پیکسل می‌باشد. ضمناً، تراکم پیکسلی و نسبت بدنه به تصویر این دستگاه هم به ترتیب 403 پیکسل در هر اینچ و 19.5:9 است. به این نکته هم اشاره کنیم که پنل به کار رفته در این گوشی با یک پوشش صاف گوریلا گلس 5 محافظت شده است.

همان‌طور که پیش از این هم گفتیم، امکان دارد در برخی کشورها همراه با گوشی و سایر محتویات درون جعبه، یک گارد محافظ نمایشگر نیز در اختیار خریداران قرار گیرد.

نهایت روشنایی صفحه نمایش OLED این دستگاه امتیاز فوق‌العاده 440 نیت را دریافت می‌کند تا وعده شیائومی در این‌باره تحقق یابد. ضمن اینکه چنان‌چه شما حالت خودکار (Auto) را روشن کنید، این عدد به 600 نیت افزایش خواهد یافت تا باز هم کمپانی چینی از این نظر رو سفید شود.

شیائومی برای تنظیمات کنتراست این دستگاه خود سه آپشن در نظر گرفته که با روشن کردن گزینه Automatic، خروجی رنگ‌های نمایشگر روی DCI-P3 تنظیم می‌گردد و تفاوت رنگی آن نیز به 3.8 درصد می‌رسد. تنها در همین حالت است که شما می‌توانید یکی از آپشن‌های Default، Warm یا Cool را برگزینید. به علاوه، در حالت پیش‌فرض هم تفاوت رنگی 3.8 خواهد بود که با انتخاب گزینه Warm، این عدد به 2.5 کاهش می‌یابد تا رنگ‌ها را دقیق‌تر نشان دهد.

در مرحله بعد به دیگر گزینه کنتراست می‌رسیم که همان آپشن استاندارد می‌باشد که رنگ‌ها را با کیفیت sRGB پخش می‌کند و تفاوت آنها را به 3.0 می‌رساند تا از این نظر هم عیب و ایرادی به محصول شیائومی وارد نشود. نهایتاً آپشن افزایشی (Increased) به چشم خواهد خورد که رنگ‌ها را سرزنده‌تر و پویاتر خواهد کرد.

دوربین

همان طور که قبلاً اشاره شد، یکی از نقاط قوت این گوشی میان‌رده شیائومی برخورداری از دوربین‌های فوق‌العاده بوده که این شرکت در زمان رونمایی روی آن تأکید زیادی داشته است. تاکنون لنز ۴۸ مگاپیکسلی در گوشی‌های متعددی مورد استفاده قرار گرفته، mi 9 lite نیز در زمره همین موارد قرار می‌گیرد. دیافراگم آن f/1.8 بوده و از نوع واید است. یک لنز ۸ مگاپیکسلی اولتراواید و یک سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی نیز آن را همراهی می‌کند. دوربین سلفی می ۹ لایت نیز ۳۲ مگاپیکسلی بوده، در نتیجه می‌تواند عکس‌های بسیار عالی را ثبت کند.

گوشی mi 9 Lite

نرم افزار

تنها وجه تمایز میان می ۹ لایت و می سی سی ۹ مشخصات نرم‌افزاری آنهاست. این نسخه از خدمات گوگل پشتیبانی می‌کند. از نسخه Android 9.0 (Pie) استفاده کرده و با رابط کاربری MIUI 10 اجرا می‌شود. یکی از ویژگی‌های برجسته این نسخه، ارائه ایموجی‌های متحرک است که بسیار سرگرم‌کننده و جالب به نظر می‌رسد. همچنین در این نسخه نسبت به نسخه‌های قبلی حرکت بین منوها و برنامه‌ها روان‌تر شده و سرعت آن نیز بهبود قابل‌توجهی پیدا کرده است.

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این نسخه از رابط کاربری این است که حاشیه ناچ نمایشگر را روشن کرده تا به شما یادآوری کند دوربین در آنجا قرار دارد. به این دلیل که افراد بسیاری هنگام گرفتن عکس‌های سلفی به جای نگاه کردن به لنز دوربین به نمایشگر نگاه می‌کنند. این قابلیت به شما یادآوری می‌کند که چه مقدار صورت شما از نمایشگر فاصله داشته باشد. یکی دیگر از ویژگی‌هایی که ممکن است نظر برخی افراد خلاق را جلب کند، ویدئوهای اسلوموشن است که به کمک الگوریتم‌های هوش مصنوعی حاصل شده است.

سخت افزار

می ۹ لایت به پردازنده اسنپدراگون ۷۱۰ مجهز شده که به عقیده بسیاری از کارشناسان یکی از بهترین پردازنده‌های حوزه میان‌رده‌ها در نظر گرفته می‌شود و تاکنون در مدل‌های مختلفی نیز بکار رفته است؛ از این میان می‌توان به مدل‌های نوکیا ۸.۱، سامسونگ گلکسی ای ۸ اس و… اشاره کرد. این تراشه در حال حاضر بهترین میان‌رده‌های موجود در بازار را تغذیه می‌کند. این چیپست بر اساس فنآوری ۱۰ نانومتری ساخته شده است. به طور کلی می‌توان گفت که عملکرد این تراشه از اسنپدراگون ۶۶۰ بالاتر بوده و از چیپست‌های اسنپدراگون ۸۳۵ و اسنپدراگون ۸۴۵ که جزء تراشه‌های پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به حساب می‌آیند عملکرد ضعیف‌تری دارد.

این پردازنده هشت هسته‌ای بوده و از دو هسته طلایی Kryo 360 و ۶ هسته نقره‌ای Kryo 360 تشکیل شده است. هسته‌های طلایی آن نیز با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز کار می‌کنند. پردازنده گرافیکی آن هم Adreno 616 است. در رابطه با حافظه می ۹ لایت نیز گفته می‌شود که در دو نسخه ۱۲۸/۶ و ۶۴/۶ گیگابایتی عرضه شده است. از طرفی هم از کارت حافظه جانبی microSD تا ۲۵۶ گیگابایت پشتیبانی می‌کند؛ اما خاطر نشان می‌شود که درگاه اختصاصی نداشته و می‌بایست برای ارتقاء و افزایش حافظه قید استفاده از سیم کارت دوم را بزنید.

در رابطه با قابلیت‌های ارتباطی آن هم می‌بایست گفت که از NFC، پورت مادون قرمز، پورت Type-C 1.0 و رادیو FM برخوردارست. در مورد صدای آن هم خاطر نشان می‌شود که از جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون برخوردار بوده از این رو برای اتصال هدفون و هندزفری‌های سیمی به آن نیاز به رابط نخواهید داشت. از طرفی نیز به یک میکروفون اختصاصی کاهش نویز مجهز شده در نتیجه صدای بسیار با کیفیتی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

باتری

شیائومی می 9 لایت از یک باتری 4030 میلی‌آمپر بر ساعت بهره می‌برد که با توجه به پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع کووالکوم و وجود شارژر سریع 18 واتی درون جعبه، می‌توان 40 درصد آن را در عرض 30 دقیقه پر کرد.

امتیازی که این دستگاه توانست در آزمایشات تخصصی به دست آورد با عدد 106 برابری می‌کرد. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، باید مشخص کنیم که می‌توانید به مدت 13 ساعت و نیم با این گوشی وبگردی کنید و 17 ساعت فیلم ببینید. حال اگر این موبایل را روی حالت استندبای قرار دهید، درست مانند سایر گوشی‌های خط تولید می 9 کار خواهد کرد و عملکرد فوق‌العاده‌ای را از خود به ثبت خواهد رساند.

نکات مثبت

  • دوربین سلفی قدرتمند حتی در محیط‌های کم نور
  • طراحی چشم نواز و جوان پسند
  • نرم افزار پر سرعت
  • چیپست قوی
  • برخورداری از تکنولوژی NFC
  • قابلیت شارژ سریع

نکات منفی

  • درگاه مشترک سیم کارت دوم و حافظه جانبی

 

گوشی کالا...
ما را در سایت گوشی کالا دنبال می کنید

برچسب : خرید گوشی mi 9 lite ,بررسی گوشی mi 9 lite ,بررسی گوشی شیائومی mi 9 lite ,Mi 9 lite بررسی ,بررسی تخصصی mi 9 lite, نویسنده : مهران goshikala بازدید : 90 تاريخ : پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 ساعت: 17:36