گوشی سامسونگ Galaxy Fold

ساخت وبلاگ

گوشی گلکسی فولد

یکی از گوشی های خاصی که شرکت سامسونگ در ابتدای سال 2019 معرفی کرد گوشی گلکسی فولد (Samsung Galaxy Fold) است که از صفحه نمایشی با قابلیت تا شدن بهره می‌برد. این گوشی رسما اولین اسمارتفون تاشدنی محسوب می‌شود که با اهداف تجاری توسط سامسونگ روانه بازار شده است. گفتنی است که مدل های مشابه دیگر در بازار ارائه شده است مانند گوشی سامسونگ z فلیپ. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به نقد و بررسی گلکسی فولد سامسونگ بپردازیم و مروری بر ویژگی های مثبت و منفی اصلی آن داشته باشیم. بنابراین با ما همراه باشید.

طراحی گوشی سامسونگ Galaxy Fold

اصلی ترین چالش پیش روی سامسونگ در تولید انبوه دستگاهی با صفحه نمایش تاشو، در طراحی آن قرار دارد. وجود فضای کم برای خمش نمایشگر سبب شده سامسونگ به فکر لولایی منحصر به فرد برای گوشی تاشوی خود باشد. در مرکز پنل پشتی دستگاه، این لولا به چشم می خورد که از بخش های سمت راست و چپی آن کمی فاصله دارد. راستش را بخواهید وجود این فاصله (هرچند اندک) به کاربر حس بسیار استرس زایی را منتقل خواهد کرد؛ چرا که گلکسی فولد در برابر نفوذ گرد و غبار و مایعات مقاوم نیست و فکر ورود مایعات از ازین شیار باریک می تواند دلهره آور باشد.

لولای یاد شده در هنگام بسته بودن، باعث می شود تا در مرکز دستگاه صفحه نمایش ها کمی از یکدیگر فاصله داشته باشند. ممکن است برای برخی از کاربران این موضوع چندان خوشایند نباشد اما از نگاه تکنیکی و فنی می توان این فاصله را به نوعی مثبت نیز دانست. در زمان بسته بودن گلکسی فولد، نمایشگرها تکان هایی به سمت بالا و پایین نیز دارند؛ به دلیل ماهیت تاشوی صفحه نمایش، نمی توان از شیشه محافظ بر روی سطح آن بهره برد. بنابراین این تکان ها ممکن است سبب خط و خش هایی ناخواسته شود. از طرفی پیش از این چنین فاصله ای را در دستگاه هایی چون سرفیس بوک مایکروسافت نیز مشاهده کردیم که سبب بروز هیچگونه مشکلی برای کاربران نشد!

البته لازم به ذکر است که سامسونگ برای کاهش تکان های صفحه نمایش به جهت های مختلف، سیستمی آهن ربایی را در لبه ها قرار داده که سبب می شود در هنگام بستن دستگاه، آهن رباها نمایشگرها را به یکدیگر بچسبانند و در جای خود ثابت نگه دارند. استفاده از چنین ریزه کاری هایی در طراحی، دقت سامسونگ در توجه به جزئیات را نشان می دهد و خرسندیم که با دستگاهی مهندسی شده از هر جهت رو به رو هستیم. البته ممکن است این سیستم مهندسی شده گاهی هم موجب دردسر شود. به دلیل قدرتمند بودن این آهن رباها، احتمال جذب انواع اشیاء فلزی مانند سوزن، سنجاق و حتی سکه به بدنه دستگاه وجود دارد؛ بنابراین توصیه می کنیم گلکسی فولد خود را از هرگونه اشیاء فلزی سبک دور نگه دارید!!!

اما بهتر است نگاهی هم به ابعاد دستگاه داشته باشیم. گلکسی فولد در حالت باز ۶.۹ میلیمتر و در حالت بسته ۱۵.۵ میلیمتر یا به عبارت دیگر یک و نیم سانت ضخامت دارد. نترسید! این مقدار تنها بر روی کاغذ زیاد است و در بررسی های انجام شده، با گذاشتن دستگاه در جیب خود، هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد و حتی این ضخامت را احساس هم نخواهید کرد!

طول دستگاه تنها بخشی از ابعاد گلکسی فولد به شمار می رود که چه در حالت بسته و چه در حالت باز یکسان و ثابت است و اندازه ای ۱۶۰.۹ میلیمتری دارد. عرض این گوشی هوشمند نیز در حالت بسته معادل ۶۲.۹ میلیمتر و در حالت باز برابر با ۱۱۷.۹ میلیمتر است. گلکسی فولد وزنی در حدود ۲۶۰ گرم دارد و با وجود اندازه بسیار بزرگ آن و همچنین باتری ۴۳۸۰ میلی آمپری اش، چنین وزنی را تحسین می کنیم؛ زیرا دستگاهی به این بزرگی در صورت سنگین بودن بسیار خسته کننده و پس از مدتی زننده خواهد شد.

سامسونگ گوشی هوشمند تاشو خود را با شیار سیم کارت نانو همراه کرده است که از درگاه کارت حافظه microSD نیز پشتیبانی نمی کند. این شیار مانند دیگر دستگاه های این شرکت در لبه سمت چپی دستگاه قرار گرفته است. در سمت دیگر، دکمه قفل، دکمه افزایش / کاهش صدا و همچنین سنسور اثرانگشت مشاهده می شود. با در نظر گرفتن شیوه در دست گرفتن دستگاه، محل جای گیری سنسور اثرانگشت را مناسب ارزیابی می کنیم؛ اما به طور کلی بهتر بود این حسگر همانند گوشی هایی چون گلکسی اس ۱۰ ای با دکمه قفل یکپارچه شود. هرچند که این ترکیب نیز چندان بد نیست.

سامسونگ بلندگوهای استریوی گلکسی فولد را در لبه بالا و پایین صفحه نمایش سمت چپی قرار داده است. در این بخش ها در نمایشگر سمت راست نیز به ترتیب میکروفون ثانویه و پورت USB-C به همراه میکروفون تماس قرار گرفته اند.

صفحه نمایش

صفحه نمایش اصلی تاشو و 7.3 اینچی Dynamic AMOLED Infinity Flex Display، اندازه تصویر آن 1536 پیکسل در 2152 پیکسل و نسبت ابعاد تصویر 4:2:3، در هر اینچ نیز 362 پیکسل دارد. صفحه نمایش دوم (جلد) 4.6 اینچی Super AMOLED. اندازه تصویر 720 پیکسل در 1680 پیکسل، نسبت ابعاد تصویر 21:9 و در هر اینچ 399 پیکسل دارد.

سخت افزار

با تمامی این تفاسیر حالت تبلت برروی گلکسی فولد به خوبی پیاده شده است، در هنگام وب‌گردی، زبانه‌های مرورگر همچون رایانه در قسمت بالایی صفحه قابل دسترسی هستند همچنین در هنگام بررسی حساب جیمیل خود، تمامی سه ستون صفحه را مشاهده می‌کنید و به تمامی بخش‌ها دسترسی دارید. حالت چرخش صفحه نیز به راحتی عمل می‌کند که در حالت‌های مختلف شاید مورد نیاز باشد. گلکسی فولد به عنوان یک تلفن هوشمند، به خوبی عمل می‌کند، سرعت بالا، قدرت بالا، انجام برنامه‌ها بدون تاخیر و لذت کار با بخش‌های مختلف آن بسیار است. حجم ذخیره‌سازی ۵۱۲ گیگابایت آن‌قدر زیاد است که می‌توانید تمامی فایل‌ها و برنامه‌های مورد نیاز خود را به گلکسی فولد منتقل کنید و هنوز هم جای زیادی برای ذخیره‌سازی داشته باشید، ۱۲ گیگابایت حافظه رم و پردازنده اسنپدراگن ۸۵۵ همچنین در حالت چند وظیفه‌ای نیز سرعت بسیار بالایی دارد و گوشی بدون مشکل عمل می‌کند. باتری گلکسی فولد با ظرفیت ۴۳۸۰ میلی‌آمپر ساعت، با استفاده مداوم، تمام روز شارژ نگه می‌دارد و خریداران نگرانی از این بابت نخواهند داشت. با شارژ سریع ۱۵ واتی نیز به سرعت می‌توان این مدل را شارژ کرد.

 

گلکسی فولد تصاویر خوبی را هم ثبت می‌کند، سامسونگ در این مدل از 6 دوربین استفاده کرده است، سه دوربین در عقب، دو دوربین در جلو و یک دوربین در بالای نمایشگر 4.6 اینچی، دوربین اصلی به سه سنسور عریض، معمولی و تله‌فتو مجهز شده و عملکرد دو دوربین سلفی نیز مانند گلکسی S10 پلاس است. با این وجود می‌توان تصاویر بسیار خوب و شفافی را با گلکسی فولد ثبت کرد، اما دوربین این مدل در حد برترین‌های بازار همچون پیکسل 3 و هوآوی پی 30 پرو نخواهد بود.

گوشی سامسونگ Galaxy Fold

نرم افزار

اندروید 9 مدل Pie. رابط کاربری Samsung One

دوربین

 گوشی گلکسی فولد سامسونگ در مجموع از شش لنز دوربین بهره می‌برد که در این بخش می‌خواهیم دقیق تر در رابطه با آن ها صحبت کنیم. دوربین اصلی دستگاه از سه لنز تشکیل شده که به طور عمودی در گوشه قاب پشت محصول نصب هستند. این سه لنز چه در حالتی که گوشی تا شده باشد و چه در حالت باز شده نقش دوربین اصلی را ایفاء می‌کنند. سه لنز مذکور به ترتیب از نوع واید (Wide)، تله‌فتو (Telephoto) و اولتراواید (Ultrawide) هستند و وضوح 12، 12 و 16 مگاپیکسلی دارند. دیافراگم لنز دوربین 12 مگاپیکسلی و واید گوشی از نوع متغیر است و می‌تواند با توجه به نور محیط به طور خودکار مابین F/1.5 تا F/2.4 تنظیم شود. دیافراگم دو لنز دیگر 12 و 16 مگاپیکسلی دستگاه هم به ترتیب F/2.4 و F/2.2 خواهد بود.

 

قابلیت هایی که توسط دوربین اصلی دستگاه پشتیبانی می‌شوند شامل مواردی همچون فوکوس خودکار مرحله‌ای دوآل پیکسل (PDAF)، تثبیت اپتیکال تصویر (OIS)، زوم اپتیکال 2x، عکسبرداری با زاویه دید گسترده، عکسبرداری پرتره، عکسبرداری پانوراما، HDR و ضبط ویدیو های 4K با نرخ 60 فریم در هر ثانیه خواهند بود. ضمنا یک چراغ فلش LED هم برای دوربین اصلی گوشی در نظر گرفته شده که درست زیر لنز های دوربین آن نصب خواهد بود. اما کیفیت عملکرد دوربین اصلی و سه‌گانه Galaxy Fold چطور است؟ در بررسی گلکسی فولد مشخص شد که دوربین اصلی آن در محیط های با نور مناسب واقعا عملکرد عالی دارد.

اگر نور محیط خوب باشد و در فضایی باز با دوربین اصلی گوشی به ضبط عکس بپردازید واقعا تصاویر عالی قابل ثبت هستند. جزئیات تصویر و شادابی رنگ ها در عکس های ضبط شده با دوربین اصلی گلکسی فولد بسیار مطلوب خواهند بود. عکس های پرتره هم در این شرایط با کیفیت مطلوبی ضبط می‌شوند و دقت عملکرد دوربین گوشی در تفکیک سوژه اصلی عکس و فضای پس زمینه وضعیت بسیار خوبی دارد. در محیط های با نور کم و تاریک کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی افت می‌کند اما باز هم عکس های خوبی توسط آن قابل ضبط هستند. نویز عکس ها در این شرایط کمی بیشتر خواهد شد و رنگ ها هم تا حدی شادابی خود را از دست می‌دهند اما کیفیت کلی عکس همچنان در وضعیت قابل قبولی قرار خواهد داشت.

دوربین سلفی گوشی Galaxy Fold در حالتی که نمایشگر گوشی تا شده (بسته) باشد از یک لنز 10 مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.2 تشکیل خواهد شد که از قابلیت HDR و ضبط ویدئو های 4K با نرخ 30 فریم در ثانیه پشتیبانی به عمل می‌آورد. اما زمانی که گوشی باز شود و در حالت تبلت قرار گیرد، لنز های دوربین سلفی داخلی آن که دو عدد هستند و در گوشه سمت راست و فوقانی صفحه نمایش تعبیه شده‌اند فعال می‌گردند. این دو لنز به ترتیب 10 و 8 مگاپیکسلی هستند و دیافراگم F/2.2 و F/1.9 دارند. ضمنا هر دو لنز مذکور از نوع واید هستند. اما کیفیت عملکرد لنز های دوربین سلفی گوشی چطور است؟

در بررسی گلکسی فولد مشخص شد که دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی که در حالت بسته بودن دستگاه و نمایشگر آن مورد استفاده قرار می‌گیرد کیفیت عملکرد خوبی دارد. با این دوربین واحد 10 مگاپیکسلی می‌توانید عکس های معمولی خوبی ضبط کنید یا مکالمات تصویری را با کیفیت مطلوبی تجربه نمایید. در حالتی که گوشی باز شود و در حالت تبلت مورد استفاده قرار گیرد و دو لنز دوربین 10 و 8 مگاپیکسلی آن به عنوان دوربین سلفی فعال شوند وضعیت از قبل بهتر می‌شود و کیفیت عکس هایی که می‌توانید در این حالت ضبط کنید بهتر هم خواهد شد. بنابراین با دوربین های سلفی گوشی Galaxy Fold هم دقیقا مثل دوربین اصلی آن قادر به ضبط عکس های خوب و با کیفیت خواهید بود. به طور کلی گوشی نام برده شده از نظر دوربین هم یک اسمارتفون با کیفیت است و می‌تواند تجربه‌ای عالی را برایتان به ارمغان آورد. پس اگر به کیفیت عملکرد دوربین اهمیت می‌دهید، گلکسی فولد گزینه خرید خوبی خواهد بود.

باتری

 سامسونگ برای تامین انرژی مورد نیاز گوشی Galaxy Fold یک باتری لیتیوم پلیمری 4380 میلی آمپر ساعتی را مورد استفاده قرار داده است. با توجه به اینکه دستگاه از دو صفحه نمایش بهره می‌برد و در دو حالت مختلف قابل استفاده خواهد بود، مقدار شارژدهی باتری آن کاملا به نحوه استفاده کاربر وابسته است. اگر کاربر بیشتر در حالت گوشی و با نمایشگر بسته از این محصول استفاده نرمال کند، باتری آن به راحتی تا 2 روز دوام می‌آورد اما اگر بیشترین مقدار استفاده کاربر از گوشی در حالت تبلت (صفحه نمایش باز شده) باشد، شارژ باتری ظرف یک روز خالی می‌شود. همچنین اجرای تسک های سنگین مثل بازی کردن به شدت روی سرعت مصرف شارژ باتری تاثیرگذار خواهد بود.

بنابراین در مجموع می‌توان گفت که قدرت شارژدهی باتری گوشی Galaxy Fold متعادل است. خوشبختانه گوشی از قابلیت شارژ سریع هم پشتیبانی می‌کند و شارژر اورجینال آن توان 15 واتی دارد. با استفاده از این شارژر تقریبا می‌توان ظرف 120 دقیقه باتری دستگاه را از صفر تا صد درصد شارژ کرد. از دیگر قابلیت هایی که توسط گوشی پشتیبانی می‌شود باید به قابلیت شارژ سریع بیسیم 15 واتی و همچنین شارژ بیسیم معکوس 9 واتی اشاره کرد. به موجب این قابلیت می‌توانید با قرار دادن گلکسی فولد روی پد شارژر بیسیم شاهد شارژ شدن باتری آن باشید یا با نزدیک کردن قاب پشت این گوشی به گوشی دیگری که از تکنولوژی شارژ بیسیم پشتیبانی می‌کند، باتری گوشی دوم را شارژ کنید.

جمع بندی

سامسونگ گلکسی فولد دستگاهیست از آینده اما با ویژگی های مشابه گوشی های هوشمند امروزی. تنها مشخصه فولد را می توان نمایشگر تاشو آن دانست که آن هم آنطور که باید و شاید پخته نشده است.

گلکسی فولد را می توان دستگاهی دانست که با وجود پتانسیل های بالایش، اصلا به آن چیزی که می توانست تبدیل شود، حتی نزدیک هم نشده. وجود دو نمایشگر و ۶ دوربین به خوبی می تواند گویای این مسئله باشد که سامسونگ می توانست با قرار دادن یک نمایشگر و استفاده از ۳ یا ۴ دوربین (همانند آنچه که در Mate X هواوی مشاهده کردیم) دستگاهی به مراتب هدفمند تر را توسعه دهد. همچنین در نظر داشته باشید که نمایشگر خارجی با حاشیه های بسیار زیاد بالایی و پایینی اش، کمی مسخره به نظر می رسد؛ حداقل در نگاه اول!

اما در مجموع، گلکسی فولد بسیار پریمیوم و بالارده است به همراه قیمتی بسیار بالارده که راستش را بخواهید، داشتن “صرفا” یک نمایشگر تاشو، به هزینه آن نمی ارزد. صفحه نمایشی که در یکی دو ماه گذشته برای سامسونگ بسیار دردسر ساز بوده است؛ به گونه ای حتی پیش فروش دستگاه متوقف و آینده آن در حاله ای از ابهام فرو رفته است.

به هر حال آینده روند بزرگتر شدن گوشی های هوشمند، در دست نمایشگرهای تاشو خواهد بود. البته نه آن چیزی که در فولد مشاهده می کنیم؛ چرا که فولد بسیار خام و نپخته به نظر می رسد. اما مطمئنا در آینده این محصول نیز به پختگی نسبی خواهد رسید. برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

گوشی کالا...
ما را در سایت گوشی کالا دنبال می کنید

برچسب : قیمت گوشی سامسونگ گلکسی فولد 2019 , بررسی گلکسی فولد ,Galaxy fold قیمت, نویسنده : مهران goshikala بازدید : 82 تاريخ : شنبه 6 ارديبهشت 1399 ساعت: 19:19